Humanitarna akcija »Čisto veselje«

Humanitarna akcija »Čisto veselje« bo potekala med 16. in 21. marcem 2015. Akcijo sta v sodelovanju zasnovala podjetje Gorenje Surovina d.o.o. in projekt »Botrstvo v Sloveniji«, ki ga vodi Zveza prijateljev mladine.

V sklopu akcije se bodo zbirale odpadne surovine na več kot 30-ih lokacijah po Sloveniji. Zbran material se bo ovrednotil, izkupiček pa bo namenjen za letovanje otrok s čustvenimi in vedenjskimi motnjami. Svoj prispevek lahko odda vsak, tako da odpadne surovine pripelje na eno izmed lokacij. Ob predaji odpadnih surovin sodelujoči prejme kuponček s katerim se uvrsti v nagradno žrebanje za male gospodinjske aparate Gorenje.

O projektu Botrstvo v Sloveniji

»Botrstvo v Sloveniji« je projekt, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in si že od leta 2010 prizadeva za izboljšanje kakovosti življenja ter enakovrednost v družbi vrstnikov otrokom in mladostnikom iz socialno šibkih družin. Namen Botrstva je zmanjšanje socialne izključenosti zaradi revščine in omogočanje boljših pogojev za zdrav razvoj, izobraževanje, odkrivanje in razvoj talentov ter s tem spodbudno preživljanje otroštva.

Z vašo pomočjo bomo tem otrokom omogočili vključevanje v organizirana letovanja, zimovanja in tabore ter poskrbeli tudi za potrebno strokovno pomoč na počitnicah. Tako jim bomo omogočili druženje z vrstniki in enakovredne možnosti za razvoj. Pričarali jim bomo čisto veselje.

Več o akciji in nagradni igri najdete na www.cistoveselje.si

Marjetka Bezjak