Noč branja

V petek, 17. aprila 2015, smo v okviru projektov SKK in POŠ, na OŠ Duplek, imeli Noč branja. Zbrali so se učenci od 1. do 4. razreda, druženje pa je bilo toliko bolj zanimivo, saj smo gostili tudi učence iz OŠ Hajdina ter OŠ Starše (POŠ Marjeta).

Druženje smo začeli ob 18. uri, kmalu zatem pa sta nas kot skrita gosta obiskala poklicna gasilca iz Poklicne gasilske enote Maribor. Predstavila sta svoje delo in opremo ter z veseljem odgovarjala na radovedna otroška vprašanja. Otroci so gasilsko opremo lahko tudi oblekli, si nadeli čelado in obuli škornje, kar se jim je zdelo izredno zanimivo. Med predstavitvijo nas je obiskal tud ravnatelj, ki nas je prijazno pozdravil ter nam zaželel prijeten večer.

Po končanem obisku sta nam deklici iz Mehike in Ukrajine prebrali pravljici v svojem jeziku ter ju tudi prevedli. Sledila je večerja, nato pa smo odšli v razrede, kjer so učenci pripovedovali o svoji najljubši knjigi, brali odlomke, izmenjali mnenja, si izmislili svojo pravljico…
Nato je napočil čas za zabavo v pižamah. Hitro smo smuknili v pižame, poskrbeli za higieno in že smo plesali, peli in se zabavali. Vrhunec zabave je bilo seveda razbijanje pinjate, kar smo vsi nestrpno čakali. Pa vendar, kdor čaka, dočaka. Samo nekaj udarcev po pinjati je bilo potrebnih in sledil je lov na sladkarije.
Po sladkanju smo odšli v telovadnico, kjer smo si na blazinah pripravili ležišča. Ko smo se namestili, smo ugasnili luči ter si ogledali risani film. Počasi je nastala tišina in vsi smo prešli v sladki spanec.
Zjutraj je bil na vrsti le še zajtrk, pospravljanje stvari in slovo. Vsi smo se strinjali, da bi takšno druženje zagotovo še kdaj ponovili, nekateri bi ga za kak dan celo podaljšali.

no images were found