Dan za spremembe – dan za spoštovanje

12x_5x2_DZS_plakatI_tisk_504X238-1

Tudi letos se je OŠ Duplek vključila v vseslovensko akcijo Dan za spremembe, ki poteka pod okriljem Slovenske filantropije krovne slovenska organizacija na področju prostovoljstva. Zaščitni znak dneva za spremembe je ribica. Ribica, ki se ne prepušča toku in aktivno prispeva k spremembam, tako kot vsi, ki sodelujemo pri tem dnevu.

V okviru letošnjega Dneva za spremembe bodo tako po vsej Sloveniji potekale različne akcije, katerih skupni imenovalec je spoštovanje. Spodbujali bomo dobre medsebojne odnose, spoštljivo komunikacijo in drobna dejanja prijaznosti.

OŠ Duplek se tudi letos vključuje v 7. vseslovenski Dan za spremembe z aktivnostmi posameznih oddelčnih skupnosti in svojo akcijo ODPRTA SRCA.

Na srečanju v petek, 1. 4. 2016, s pričetkom ob 17. 30 uri v OŠ Duplek bomo gostili, krajane, starše naših učencev, ki bodo skupaj z učenci predstavili svoje zgodbe o težavah, ovirah in radostih vključevanja v novo okolje. Skupaj bomo širili spoštljiv dialog, osebne izkušnje, medsebojno spoštovanje in mala dobra dela.

Izvedli bomo tudi menjalnico knjig. Prinesite knjigo in jo menjajte ali podarite.

Pridružite se nam pri drobnih dejanjih spoštovanja.
Odprto srce je zmeraj dovolj veliko za vse!

M. Herman in M. Bezjak