Spoštovani starši in učenci!

V soboto, 14. 5. 2016, naša šola in vrtec ponovno sodelujeta v vseslovenskem športnem dogodku Šport in špas, 9. druženje in gibanje vseh generacij.

Ta dan je namenjen predvsem druženju z Vami, Vašimi otroki in ostalimi sorodniki. Verjamemo, da boste skupaj z otroki preživeli lep sobotni dopoldan.

Program bo pester in zabaven. Uradno bomo otvorili našo Gibalnico, ki smo jo z Vašo pomočjo prejeli od Dobrodelnega združenja Koraki za korakce. V ta namen Vas prosimo, da si Vi in učenci oblečete majico Koraki za korakce, če jo imate.

Nagradili bomo najštevilnejšo družino, najstarejšega in najmlajšega udeleženca prireditve. Za uvod se bomo segreli ob glasbi. V nadaljevanju vam bodo izmerili krvni tlak, predstavila se bo čebelarka ga. Suzana Lorbek, društvo Melisa, ogledali si boste lahko šolski vrt, ukvarjali se boste z različnimi športnimi aktivnostmi, ki bodo potekale na nogometnem igrišču za šolo v Sp. Dupleku. Udeležili se boste lahko plesne delavnice (Q dance, hip hop, …) z znanim vaditeljem Juretom Krajncem iz plesne šole Samba v Mariboru.

V humanitarne namene bomo zbirali tudi star časopisni papir (najmanj 1kg na osebo), zamaške, rabljene tonerje. Zbirno mesto bo za šolo pri garaži.

V primeru dežja bo prireditev prestavljena.

Ker je v LDN ta sobota predvidena kot delovni dan, je udeležba za učence obvezna!

Vabljeni ste torej v soboto, 14. 5. 2016, ob 8.30, ko se prične program po sledečem urniku:

  • 8.30 -zbor udeležencev za šolo na asfaltnem igrišču, kjer bo za učence malica
  • 8.45 – nagovor ravnatelja in ge. Andreje Kračun – Koraki za korakce (otvoritev Gibalnice) ter ogrevanje z vaditeljem Juretom Krajncem ob glasbi pred šolo
  • 9.00 do 11.00 športne aktivnosti na nogometnem igrišču
  • 11.15 – podelitev nagrad najštevilnejši družini, najstarejšemu in najmlajšemu udeležencu
  • Zaključek predvidoma do 11.30.


Ker predvidevamo množično udeležbo otrok in odraslih, bodo zaradi varnosti parkirna mesta ob šoli in vrtcu za avtomobile zaprta. Priporočamo uporabo okolju prijaznih prevoznih sredstev (kolo, peš, avtobus). Če pa se boste pripeljali z avtomobilom, pa uporabite parkirišča v kraju (občina, črpalka, trgovina…).

Vodji programa: Barbara Ivančič in Milena Drevenšek
Ravnatelj: Đano Novak