Starševski večer 25. 1. 2017 ob 17. uri

Vabljeni na starševski večer z naslovom:

»Se me še lahko rešiš«
(Mladi in vedenjske zasvojenosti)

Srečanje bo potekalo 25. 1. 2017 ob 17.00 uri v prostorih Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše Maribor, soba 6, Lavričeva ul. 5, 2000 Maribor.
Srečanje je namenjeno pogovoru o vedenjskih zasvojenostih naših mladostnikov in najnovejšem projektu in raziskavi o vedenjskih zasvojenostih na mariborskih šolah.
Zasvojenosti te vrste so med mladimi zelo pogoste, a se o njih veliko ne govori. Med njimi so predvsem vsakdanje dejavnosti, na primer pretirana telovadba, telefoniranje in stalna uporaba interneta.
Govorili bomo o tem kaj je vedenjska zasvojenost in kaj vse je vedenjska zasvojenost. Kateri so pravzaprav kriteriji odvisnosti in kaj nam povedo novi rezultati raziskave mariborskih osnovnošolcev? Želja in cilj raziskave je bil »K mladim pripeljati vedenje o nekemičnih zasvojenostih in nekatere zasvojenosti preprečiti še pred njihovim začetkom.«

Srečanje bo vodila ga. Suzana Padežanin Lavuger iz Svetovalnega centra Maribor z avtorji raziskave »Se me še lahko rešiš?«.

Za dodatne informacije nas lahko pokličete na tel. št.: 02 2349 700 ali obiščete našo spletno stran: http://www.svet-center-mb.si.