Božiček za en dan

Tudi letos se na naši šoli pridružujemo akciji BOŽIČEK ZA EN DAN. Vsaka razredna skupnost bo za izbranega otroka iz socialno ogroženih družin pripravila eno darilo. Seznam otrok vsako leto pripravijo organizatorji akcije BOŽIČEK ZA EN DAN.
Vsak oddelek bo pripravil darilo, ki se bo zložilo v škatlo, ki jo bodo otroci sami okrasili. Darilo bo nato mentorica šolske skupnosti odpeljala v zbirni center v Maribor.

Vsako darilo naj vsebuje

  • nekaj za cartanje: npr. plišasta igrača, punčka – po vaši presoji primerno starosti obdarovanega otroka (pri starejših otrocih jim lahko namesto tega podarite kakšno dodatno stvar iz ostalih sklopov darila, npr. več izdelkov za osebno higieno ali šolskih potrebščin),
  • nekaj za osebno higieno: npr. gel za tuširanje, brisačka, zobna ščetka in pasta, šampon ip.
  • šolske potrebščine: npr. svinčniki, barvice, šilčki in radirke, pobarvanka, knjigica,
  • igračo: po vaši presoji primerno starosti obdarovanega otroka (pri starejših otrocih jim lahko namesto tega podarite kakšno dodatno stvar iz ostalih sklopov darila, npr. več izdelkov za osebno higieno ali šolskih potrebščin),
  • oblačilo,
  • sladkarije (ne pretiravajte).

Vas, starše, prosimo, da skupaj z vašim otrokom izberete in kupite predmet, za katerega so se v šoli dogovorili in s tem prispevate svoj delež pri tej humanitarni akciji. Otrok naj izbrano darilo prinese v šolo do dogovorjenega termina oz. najkasneje do 26. 11. 2021.

Dodatne podrobnosti o akciji BOŽIČEK ZA EN DAN najdete na https://new.bozicekzaendan.si/.

Hvala, ker boste pomagali pričarati iskrice v otroških očeh.

Mentorica šolske skupnosti:
Katja Klačinski