LEPA BESEDA LEPO MESTO NAJDE

Naši učenci se radi dobro počutijo v razredih med svojimi sošolci in učitelji, kjer preživijo dobršen del dneva. Tudi učitelji med svojimi učenci in v svojem delovnem okolju. Da bi spodbujali te prijetne medsebojne vezi, se skozi vse šolsko leto pridružujemo dejavnostim in projektom, ki spodbujajo strpnost, prijateljstvo in sprejemanje. Veliko beremo in se pogovarjamo. Učencem dajemo priložnost, da govorijo o svojih občutkih in čustvih, tudi o tistih, ki so manj prijetna. Na ta način verjamemo, da se majhne glavice učijo in rastejo v dobre, sočutne ljudi.

Že leta obeležujemo tudi mednarodni dan strpnosti, ki je 16. novembra, in se pridružujemo projektu zavoda Eksena. Letos smo se posvetili temi LEPA BESEDA LEPO MESTO NAJDE.

Za sodelovanje smo se odločile učiteljice od 1. do 5. razreda OŠ Duplek. Vsaka učiteljica je v razredu izvedla delavnico na temo prijateljstva, skrbnosti, strpnosti, sprejemanja in dobrote.
Da bi doživljanje poglobili in prelili še na področje umetnosti so otroci svojo ustvarjalnost in čustva preslikali na papir, narisali ali naslikali so svoje prijatelje in sebe, prizore iz njihovih spominov, kjer si lepe trenutke delijo z najboljšimi prijatelji. V stripih so narisali in zapisali dialoge, ki jih delijo s prijatelji in v pismih pisali prijatelju o svojih občutkih in veselju.

Izdelke učencev smo razstavili na šolskem hodniku, kjer so si jih lahko ogledali mimoidoči in jih občudovali. Učenci so bili ponosni na svoje izdelke in si z zanimanjem izdelke sošolcev in ostalih učencev.

Tjaša Hliš
učiteljica 2. a, OŠ Duplek