Ženske, ki so premikale meje našega sveta

Devetošolci so letošnji dan žena obeležili na malo drugačen način. Ana, Anamarija, Eva, Kaja, Kevin, Marisa, Maša, Nikolina, Staša, Taja, Teja in Zara so učencem od 6. do 9. razreda predstavili življenje žensk, ki so na tak ali drugačen način v zgodovini bile bitko in utirale poti naslednjim generacijam nežnejšega spola.

S tem so se preizkušali v govornem nastopanju in medvrstniškem poučevanju ter hkrati samostojno izvedli uro slovenščine na drugačen način. Nekateri so ob tem ugotovili, da biti učitelj ni lahko delo, spet drugi so spoznali, da jim je poučevanje pisano na kožo, njihov sošolec Edvard pa je ob fotografiranju predstavitev uril veščine fotografiranja. Tako so devetošolci na pragu vstopa v srednjo šolo hkrati preizkušali različne interese in dejavnosti, ki jih bodo morda opravljali v svojem poklicnem življenju.

Vsem učencem iskreno čestitamo za opravljeno delo in jim želimo še veliko uspehov v prihodnje. Naj mladi še naprej navdihujejo mlade, hkrati pa ne pozabijo zgodovine, ki nas je ustvarila.