sodelujte na počitniškem nagradnem likovnem natečaju in pomagajte naši šoli

Podjetje Mikro+Polo razpisuje počitniški nagradni humanitarni likovni natečaj, kjer si lahko prislužite tablični računalnik, darilne bone, … Hkrati z vsakim prispelim likovnim delom na njihov naslov pomagate pridobiti 5 evrov Osnovni šoli Duplek za humanitarni projekt Mirno morje.

»ZNANSTVENIK MIŠKO POLO«.

Vljudno vas vabimo, da otroke spodbudite, naj v risbi ali sliki predstavijo svojo predstavo o čudovitem svetu znanosti in ustvarjalnosti, kjer naj bo osrednji lik znanstvenik Miško Polo. Njihovemu opazovanju, spominu in domišljiji omogočite brezmejno svobodo, da bodo nastali likovni motivi odražali njihovo doživeto razmišljanje.

Otroci so razdeljeni v dve starostni kategoriji – od 0 od 6 let in od 7 do 12 let.

Po pregledu vseh del bo strokovna tričlanska komisija (v sestavi likovnega pedagoga, grafičnega oblikovalca in strokovnega vodje prodaje programa Laboratorija podjetja Mikro+Polo d.o.o.) izbrala 6 najbolj izvirnih, ustvarjalnih in doživetih likovnih del, ki bodo NAGRAJENA.

Znanstvenik Miško Polo


Miško Polo je mišji znanstvenik, ki ustvarja in raziskuje v čudovitem svetu laboratorija. Ker ga zanima zeloooo veliko stvari, ima zeloooo veliko vprašanj, na katera s svojim raziskovanjem odgovori kar sam. Trenutno ga zanima, kako nastane mavrica.


Oblečen je v bel plašč, ki ga varuje pred vsemi barvitimi spojinami, s katerimi dela kemijske, fizikalne in tudi biološke poskuse. Njegove spretne mišje roke so oblečene v vijolične rokavice, s katerimi lahko brezskrbno prijema epruvetke, čaše in vse ostalo, kar potrebuje za delo v laboratoriju.
Miško Polo ne bi bil to, kar je, če ne bi imel obutih veliiiikih vijoličnih čevljev, ki so seveda barvno usklajeni z rokavicami. Oh, ta naš znanstvenik Miško; spozna se tudi na modo! Ti čevlji mu seveda pomagajo, da tudi ob posebnih poskusih, dimu ali barvnih vulkanih ostane trdno na tleh in ga kakšna kemijska reakcija ne ponese skozi okno laboratorija. In seveda ne pozabi še na belo majico in modre kavbojke – te nimajo posebnega pomena, so pa kul.
Tako kul, kot naš znanstvenik Miško.

In kako našega znanstvenika Miška vidiš ti?

MiskoNatecaj

Natečaj s posluhom za vse otroke
V podjetju Mikro+Polo smo se odločili, da razpisanemu likovnemu natečaju dodamo tudi humanitarno noto in z njim podpremo projekt »MIRNO MORJE«.

Za vsak likovni prispevek bomo Osnovni šoli Duplek za namene izvedbe projekta Mirno morje namenili 5 EUR in tako učencem iz socialno ogroženih okolij omogočili enotedensko jadranje. Življenje na jadrnici jim bo poleg nepozabnega doživetja nudilo predvsem spoznavanje življenjsko pomembnih izkušenj in znanj, za katere so bili v svojem življenju močno prikrajšani.

Nagradni sklad

2x TABLIČNI RAČUNALNIK v vrednosti 200 EUR,

ki ga bosta prejela avtorja najboljšega likovnega prispevka po oceni strokovne komisije v posamezni kategoriji.

2x BON v vrednosti 80 EUR,

unovčljiv na program vrhunskih UV zaščitnih oblačil za otroke (www.uvzasciti.me), ki ga bosta prejela avtorja
drugouvrščenega likovnega prispevka po oceni strokovne komisije v posamezni kategoriji.

2x BON v vrednosti 40 EUR,

unovčljiv na program vrhunskih UV zaščitnih oblačil za otroke (www.uvzasciti.me), ki ga bosta prejela avtorja
tretjeuvrščenega likovnega prispevka po oceni strokovne komisije v posamezni kategoriji.

VSAK LIKOVNI PRISPEVEK BOMO NAGRADILI Z DNEVNO VSTOPNICO V  PRIRODOSLOVNI MUZEJ SLOVENIJE V LJUBLJANI.

Razpisni pogoji natečaja

KDO:
Sodelujejo lahko vsi otroci do vključno 12. leta, ki so razdeljeni na starostni kategoriji – od 0 od 6 let in od 7 do 12 let. Vsak otrok lahko sodeluje z največ enim likovnim prispevkom.

KAKO:
NATEČAJ JE OMEJEN NA RISARSKA IN SLIKARSKA DELA NA FORMATU OD A4 DO A3 (RISALNI LIST). TEMA IZDELKOV JE »MIŠKO POLO ZNANSTVENIK«. Izdelki naj skozi otroške oči izražajo razpisano tematiko. VSAK IZDELEK MORA IMETI NA HRBTNI STRANI PRIPISANO IME OTROKA IN NJEGOVO STAROST TER PODATKE STARŠA (PODATKI STARŠA NAJ VKLJUČUJEJO IME IN PRIIMEK, NASLOV TER USTANOVO, V KATERI STE ZAPOSLENI).

KJE:
Vsi prispeli likovni izdelki bodo objavljeni na spletni strani www.mikro-polo.si. Zaradi varovanja osebnih podatkov bodo objavljeni izdelki opremljeni samo z imenom ter starostjo otroka.

OCENJEVANJE DEL:
Vsako prispelo delo bo nagrajeno s praktično nagrado. Tričlanska komisija, sestavljena iz likovnega pedagoga, grafičnega oblikovalca in predstavnika podjetja Mikro+Polo d.o.o., bo izmed vse prispevkov izbrala 6 najbolj izvirnih in jih tudi nagradila. Nagrajenci bodo objavljeni na spletni strani podjetja Mikro+Polo d.o.o. in bodo nagrade prejeli po pošti. S prijavo soglašate, da je poslano delo last podjetja Mikro+Polo d.o.o. in se ga lahko prosto uporablja v nadaljnje tržne oziroma promocijske namene.

KAM:
LIKOVNA DELA POŠLJITE NA NASLOV MIKRO+POLO D.O.O., ZAGREBŠKA CESTA 22, 2000 MARIBOR, S PRIPISOM »ZA HUMANITARNI NATEČAJ«.

DO KDAJ:
ROK ZA ODDAJO DEL JE 21. AVGUST 2016. Rezultate bo komisija objavila na spletni strani www.mikro-polo.si v roku 14 dni po zaključku natečaja.