Jedilnik

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

JEDILNIK ZA MESEC APRIL 2019

Datum ZAJTRK KOSILO
PONEDELJEK, 1.4. Buhtelj, mleko, sadje Brokolijeva juha, piščančji ragu, široki rezanci, zeljna solata s paradižnikom
TOREK, 2.4. Štručka s semeni, maslo, čaj, sadje Milijon juha, puranja pečenka, riž, zelena solata
SREDA, 3.4. Črni kruh, domač tunin namaz, korenček, čaj, sadje Krompirjeva omaka, eko hrenovka*, sadna solata

ČETRETK, 4.4..

ŠS: Sveže kumare (lokalno poreklo

Ovseni kruh, posebna salama, čaj, sadje Čufti v omaki, pire krompir, zelena solata
PETEK, 5.4. Polbeli kruh, čokoladno lešnikov namaz, mleko, sadje Ričet brez mesa, kruh, palačinke z marmelado
PONEDELJEK, 8.4. Bio kefir*, makovka Goveja juha z zakuho, rižota s puranjim mesom, kitajsko zelje
TOREK, 9.4. Koruzni kruh, pašteta, kisle kumarice, čaj, sadje Piščančji zrezek v omaki, sirov štrukelj, zelena solata s koruzo
SREDA, 10.4. Črni kruh, kuhan pršut, sveža paprika, čaj, sadje Cvetačna juha, štefane pečenka, krompir v kosih, paradižnikova solata

ČETRTEK, 11.4.

ŠS: Češnjev paradižnik

Sirov burek, čaj, sadje Korenčkova juha, ribji file (aljaški polak) po dunajsko, kumarična solata s krompirjem, sadni sok
PETEK, 12.4. Ovseni kruh, kisla smetana, marmelada, mleko, sadje Krompirjeva smetanova juha, sadni cmoki, ananasov kompot
PONEDELJEK, 15.4. Mlečni zdrob, sadje Piščančji paprikaš, kuskus, zelena solata
s korenčkom
TOREK, 16.4. Pica, sveža paprika, čaj, sadje Milijon juha, pečene perutničke, mlinci, zelena solata
SREDA, 17.4. Zrnat kruh, sir, paradižnik, čaj, sadje Krompirjev golaž z mesom, kruh, skutino pecivo

ČETRETK, 18.4.

ŠS: Sveže kumare (lokalno poreklo)

Hot dog, gorčica, čaj, sadje Goveja juha z zakuho, zeljne krpice, zelena solata
PETEK, 19.4. Štručka z zeliščnim maslom, 100% jabolčni sok, sadje Bučna juha, polnozrnate testenine s tuno, zeljna solata
PONEDELJEK, 22.4.

VELIKONOČNI PONEDELJEK

TOREK, 23.4. Sendvič s piščančjimi prsmi, čaj, sadje Špargljeva juha, makaronovo meso, zeljna solata

SREDA,

24.4.

Kosmiči z mlekom, sadje Goveja juha z zakuho, pečena svinjska riba, pražen krompir, zelena solata s koruzo

ČETRTEK,25.4.

ŠS: Rdeča redkvica (lokalno poreklo)

Ovseni kruh*, tunin namaz, korenček, čaj, sadje Piščančja obara s pirinimi žličniki, krof

PETEK,

26.4.

Črni kruh, maslo, med, mleko, sadje Zelenjavna juha, puranji zrezek po dunajsko, krompirjeva solata
PONEDELJEK, 29.4. Polenta z mlekom, sadje Krompirjeva juha, domača pica
TOREK, 30.4. Koruzni kruh, pečena jajčka, sveže kumare, čaj, sadje Mesno zelenjavna enolončnica, skutine palačinke, kompot
SREDA, 1.5.

PRAZNIK DELA

ČETRTEK, 2.5.

PRAZNIK DELA

PETEK, 3.5. Ovseni kruh, mesno zelenjavni namaz, čaj, sadje Korenčkova juha, rižota, rdeča pesa

Jedilnik se lahko zaradi objektivnih razlogov (motena dobava živil, izredni dogodki,…) spremeni!

Živila s poudarjenim tiskom so ekološka. Lokalno pridelana/ predelana živila se vključujejo glede na sezonsko ponudbo. Mleko in mlečni izdelki
imajo v celoti kakovostno oznako Izbrana kakovost Slovenije (pridelano in predelano v Sloveniji).

Obvestilo o obveznem označevanju alergenov in seznam alergenov je objavljen na spletni strani. Katalog vsebovanih alergenov v živilih/jedeh je izobešen
v jedilnici.

ŠS – šolska shema