Jedilnik

JEDILNIK ZA MESEC MAREC 2024

Datum

MALICA

KOSILO

PONEDELJEK, 4.3 Mlečna pletenica, sadni jogurt brez dodanega sladkorja, jabolka Krompirjeva juha, domači testeninski svedrčki, smetanova omaka, riban sir, zelena solata s koruzo
TOREK, 5.3. Malica po izbiri 3.A:

Mlečni riž, banane

Lečina juha, pečen ribji file (novozelandski repak), dušen krompir v kosih z zelenjavo, bio rdeča pesa
SREDA, 6.3.

ŠS: Mleko

Polbeli kruh, zeliščni namaz, paprika, čaj, jabolka Brokolijeva juha, pečen piščanec, mlinci, zeljna solata
ČETRTEK, 7.3. Polnozrnat kruh, mlečni namaz z bio bučnimi semeni , korenček, čaj, pomaranče Krompirjeva omaka, telečja hrenovka, ananas
PETEK, 8.3. Koruzni kruh, sir, paradižnik, čaj, jabolka Jota, kruh s semeni, biskvitno pecivo s sadjem
     
PONEDELJEK, 11.3. Koruzni kosmiči z bio mlekom, banana Kosilo po izbiri 3.A:

Milijon juha, piščančji zrezek po dunajsko, zelenjavni riž z bio proseno kašobio rdeča pesa

TOREK, 12.3. Polnozrnata bombetka, piščančja prsa v ovoju, vložena paprika, čaj, mandarine Kosilo po izbiri 4.A:

Goveja juha z zakuho, polnozrnati špageti, haše omaka, zeljna solata s fižolom

SREDA, 13.3. Rženi kruh, domač čokoladni namaz, bio mleko , jabolka Krompirjev golaž, ovseni kruh, domači buhtlji
ČETRTEK, 14.3. Polbeli kruh, tunin namaz, korenček, čaj, suho sadje Piščančji trakci v smetanovi omaki, bio bulgur , zelena solata s koruzo
PETEK, 15.3. Polnozrnat kruh, bio maslo, med, čaj, jabolka Brezmesni pašta fižol, ovseni kruh, skutine palačinke
     
PONEDELJEK, 18.3. Črni kruh, kuhan pršut, kislo zelje, čaj, pomaranče Špargljeva juha, polnozrnati peresniki, ribja omaka, paradižnikova solata
TOREK, 19.3. Sirova štručka, naravni probiotični tekoči jogurt, jabolka Zelenjavna juha, pirin kruh, carski praženec, kompot
SREDA, 20.3. Mlečni zdrob, banane Grahova juha, piščančja mesno zelenjavna rižota, zelena solata
ČETRTEK, 21.3. Domač kruh iz krušne peči, skušin namaz, korenček, čaj, jabolka Kosilo po izbiri 5.C:

Pire krompir, mesne kroglice v paradižnikovi omaki, zelena solata

PETEK, 22.3. Malica po izbiri 4.A: Kvašen rogljiček z marmelado, bela kava, mandarine Kosilo po izbiri 5.B:

Puranji paprikaš, polnozrnat kuskus, zelena solata

     
PONEDELJEK, 25.3. Malica po izbiri 5.C:

Makovka, kakav, banane

Porova juha, pečena piščančja bedra, zelenjavni riž, kitajsko zelje z ajdovo kašo
TOREK, 26.3. Polnozrnat kruh, sir, paradižnik, čaj, suho sadje Pire krompir, špinača, mesna štruca z bio ovsenimi kosmiči
SREDA, 27.3. Malica po izbiri 5.A in 5.B:

Sezamova bombetka, piščančja pleskavica, sveža zelenjava, čaj, klementine

Kosilo po izbiri 5.A:

Piščančja obara s polnozrnatimi žličniki, ajdov kruh, sadni cmoki, kompot

ČETRTEK, 28.3. Ovseni kruh, maslo, med, mleko, jabolka Lečina juha, zeljne krpice, zelena solata s koruzo
PETEK, 29.3.

ŠS: Mleko

Koruzni kruh, liptaver namaz, korenček, čaj, pomaranče Cvetačna juha, ribji file po dunajsko (aljaški polak), krompirjeva solata

Jedilnik se lahko zaradi objektivnih razlogov (motena dobava živil, izredni dogodki,…) spremeni!

Živila s poudarjenim tiskom so ekološka. Lokalno pridelana/ predelana živila se vključujejo glede na sezonsko ponudbo. Mleko in mlečni izdelki imajo v celoti kakovostno oznako Izbrana kakovost Slovenije (pridelano in predelano v Sloveniji).

Obvestilo o obveznem označevanju alergenov in seznam alergenov je objavljen na spletni strani. Katalog vsebovanih alergenov v živilih/jedeh je izobešen v jedilnici.