Vpis v 1. letnik srednje šole

Spoštovani.

Še preden se odpravimo na počitnice, bi želela povzeti pomembne informacije in datume, v povezavi z vpisom v 1. letnik srednje šole.

Med počitnicami, natančneje do 2. 3. 2022, se bo iztekel rok za prijavo za opravljanje preizkusa posebne nadarjenosti, znanja in spretnosti (Za program Zobotehnik, Fotografski tehnik, Tehnik oblikovanja, Umetniška gimnazija – Likovna smer, Umetniška gimnazija – Glasbena smer, Umetniška gimnazija – Plesna smer) in posredovanje dokazil o izpolnjevanju posebnega vpisnega pogoja (dokazila o športnih dosežkih) za program Gimnazija in program Ekonomska gimnazija (športna oddelka).

Omenjene prijavnice oziroma dokazila je potrebno oddati tudi, če ga zahtevajo izbrani programi, o katerih razmišljate kot o alternativnih možnostih, v primeru, da ne bi bili sprejeti na prvi (željeni) program srednje šole.

Podrobne informacije in prijavnice lahko dobite pri šolski svetovalni službi ali na spletni strani MIZŠ ( https://www.gov.si/zbirke/storitve/prijava-za-opravljanje-preizkusov-nadarjenosti-znanja-in-spretnosti-in-izpolnjevanje-posebnih-pogojev-za-vpis/ ).

Opravljanje preizkusov posebnih nadarjenosti, znanja in spretnosti ter ugotavljanje izpolnjevanja posebnega vpisnega pogoja kandidatov za programa Gimnazija in Ekonomska gimnazija (športni oddelki) bo potekalo med 11. in 21. 3. 2022.

Izpolnjevanje Prijave za vpis v začetni letnik srednje šole za šolsko leto 2022/2023 bo potekalo v šoli, in sicer:

  • za učence 9. B razreda v ponedeljek, 14. 3. 2022, 1. šolsko uro (7.30-8.15) in
  • za učence 9. A razreda v torek, 15. 3. 2022, 1. šolsko uro (7.30-8.15).

Na dan izpolnjevanja prijavnice učenci s seboj prinesejo:

· Natisnjeno Prijavnico za vpis v začetni letnik srednje šole ( povezava: https://www.gov.si/assets/ministrstva/MIZS/Dokumenti/Storitve/Srednje-sole/Vpis-v-srednjo-solo/Prijava_za_vpis_v_sredno_solo.pdf in na spletnih straneh MIZŠ na naslovu: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/ , v rubriki Povezane storitve (Vpis v srednjo šolo) ali v Državni založbi Slovenije );

· Veljaven osebni dokument (EMŠO) in davčno številko.

Učenci izpolnjene prijave nesejo domov v pregled, izpolnitev in podpis staršem.

Izpolnjene in podpisane prijave za vpis učenci vrnejo šolski svetovalni delavki najkasneje do petka, 25. 3. 2022.

Naknadni vpis za morebitne manjkajoče učence v zgornjih terminih bo v tednu od 21. 3. do 25. 3. 2022 (individualni dogovor) ali na daljavo (video srečanje) v primeru daljših odsotnosti.

Do 28. 3. 2022 učenci, ki so opravljali preizkus posebne nadarjenosti, znanja in spretnosti, prejmejo potrdila o opravljenih preizkusih nadarjenosti, znanja in spretnosti ter potrdila o izpolnjevanju posebnega vpisnega pogoja za program Gimnazija (športni oddelek) in Ekonomska gimnazija (športni oddelek).

Prijavljanje za vpis v 1. letnik SŠ za šolsko leto 2022/2023: do 4. 4. 2022.

Prijavljanje za bivanje v dijaškem domu v šolskem letu 2022/2023: do 4. 4. 2022. Prijavnica je dostopna na: Prijavnica_za_sprejem_v_dijaski_dom.pdf . Na voljo pa je tudi v dijaških domovih ter na spletnih straneh portala gov.si in e-uprava ( eUprava – Vloga (gov.si) ).

Javna objava številčnega stanja prijav za vpis v SŠ za šolsko leto 2022/2023 (spletna stran MIZŠ): 8. 4. 2022 do 16. ure.

V mesecu aprilu bo izvedena analiza prijav in omogočena možnost svetovanja učencem in njihovim staršem v zvezi s samim vpisom (npr. morebitni prenosi prijave na drugo srednjo šolo).

Morebitni prenosi prijav za vpis v srednjo šolo za šolsko leto 2022/2023 so mogoči do 25. 4. 2022 do 14. ure.

Morebitni prenosi prijav za bivanje v drugem dijaškem domu in oddaja 1. prijave za kandidate, ki zaradi prenosa prijave v drugo srednjo šolo želijo bivati v dijaškem domu: do 25. 4. 2022.

Z nadaljnjimi pomembnimi datumi v povezavi z vpisom v 1. letnik srednje šole vas bomo seznanili v prihodnje.

Obenem bi vas ponovno želela povabiti k spremljanju spletne učilnice, in sicer področje Karierna orientacija, kjer vas sproti seznanjamo z aktualnimi dogodki in informacijami.

Tudi v prihodnje sem vam na voljo preko elektronske pošte: maja-marija.minih@os-duplek.si ali na telefonsko številko: 02 681 43 35.

Želim vam prijetne počitnice in vse dobro.

S prijaznimi pozdravi.

Maja M. Minih, šolska svetovalna delavka