Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti

PROJEKT ZUIP (z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti) bomo na šoli Duplek izvedli že drugič.
Aktivnost A: smo začeli izvajati 21.09.2023, z dejavnostmi pa bomo nadaljevali skozi vso leto. TEMA: SODOBNE PODOBE VURKA – protokolarno šolsko darilo.

Naš cilj tokratnega projekta je, da otroci razvijajo idejo kako izdelati protokolarno šolsko darilo, na temo »Sodobne podobe Vurka«.
Učence so izzvani z zahtevno nalogo, ki vsebuje vse elemente poslovnega načrta. Med temami, ki jih nameravamo obdelati s pomočjo metodologije DSCHOOL, Lean, Design Thinking , bodo učenci prišli do problemov in jih prelevili v konkretne ideje s strateškim, terminskim, vsebinskim in s finančnim okvirjem. Skozi projekt nas bo vodila dr. Lara Plajh, ki na svojih 15 let izkušenj predavanj na visokošolskem programu, dodaja še praktične izkušnje v podjetništvu.

Večino aktivnosti bova izvajali šolski mentorici – vodje projekta na šoli: Loresana Grabušnik Perkovič, prof. fizike in tehnike in Andreja Zelenik, prof. likovne umetnosti.

Projekt je financiran s strani Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT) ob finančni pomoči Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT).

Loresana G. Perkovič in Andreja Zelenik