Planetu Zemlja prijazna šola

V preteklem šolskem letu smo prvič sodelovali v natečaju Planetu Zemlja prijazna šola, ki ga razpisuje Društvo Planet Zemlja, in pridobili naziv Planetu Zemlja prijazna šola.
Planetu Zemlja prijazna šola je projekt, ki stremi k ohranjanju naravnega, kulturnega in nacionalnega izročila Slovenije, razvija trajnostno naravnano razmišljanje in potrošnjo, razvija zdravo samopodobo posameznika, spoštljiv in odgovoren odnos človeka do okolja in narave, hkrati pa svoja znanja širi tudi navzven.
V projektu so sodelovali učenci 1. in 2. razreda z mentoricami, drugimi učitelji in zunanjimi sodelavci, kot na primer čebelarko. Na natečaj smo se prijavili s projektom Čebelja pot, v okviru katerega so učenci spoznali pomen čebel za življenje na Zemlji, se seznanili z življenjem in urejenostjo čebeljih družin, spoznali delo čebelarja in pripomočke, ki jih pri tem potrebuje, zgradbo čebelnjaka, nekatere čebelje proizvode, spoznali in preizkusili smo med ter njegov učinek za zdravje ljudi, zbirali medene recepte, poslikali panjske končnice in izdelali čebelnjak, si sami izdelali poučne in zabavne družabnih igre, se naučili pesmi in plese, spoznali literaturo na temo čebel, v sodelovanju z devetošolci posadili medovito drevo, obeležili svetovni dan čebel, svetovni dan hrane, mednarodni dan gozdov ter pridobili vseživljenjska, trajnostno naravnana znanja o prehrani.

Z izvedbo projekta in vključevanjem vsebin v naše vzgojno-izobraževalno delo smo zelo zadovoljni. Z aktivnostmi osveščamo učence o skrbnem in odgovornem ravnanju do okolja, hkrati pa se medvrstniško in medgeneracijsko povezujemo ter tako skrbimo za vseživljenjsko učenje in trajnostni razvoj.

Prav zato, smo se odločili, da tudi v tem šolskem letu pristopimo k sodelovanju v natečaju in potrdimo upravičenost pridobljenega naziva, Planetu Zemlja prijazna šola. Morda pa se s projektom dotaknemo tudi vas. Vabljeni k sodelovanju.

Koordinatorka projekta: Andreja Konrad

PRIDOBLJENA DIPLOMA: