Mladi gasilci PGD Dvorjane navduševali svoje šolske vrstnike na OŠ Duplek

V torek, 2. 4. 2024, so mladi gasilci, to so Lina, Maša, Jaka, Manca, Alex, Ariana, Gašper, Kristina, Mia, pod mentorstvom ge. Tamare Peklar Kumer in preostalih članov PGD Dvorjane pred Športno dvorano Duplek prikazali svojim osnovnošolskim vrstnikom gasilske veščine, s katerimi se spoprijemajo tudi na gasilskih tekmovanjih. Mladi gasilci so v treh skupinah s po tremi člani prikazali spretnosti, in sicer so morali čim hitreje prenesti z vedrom vodo do ročne črpalke, ki so jo napolnili z vodo, in sta jo nato dva ročno poganjala, tretji član pa je moral s čim močnejšim curkom zadeti oddaljeno tarčo, da se je le-ta na podstavku prevrnila. Ekipe so med sabo tekmovale in bile pri izidih zelo izenačene, kar pomeni, da so vsi mladi gasilci zelo spretni in vešči pri rokovanju z gasilskimi napravami, predvsem pa znajo timsko odlično sodelovati.

Po gasilski vaji so si učenci ogledali še gasilsko opremo, izvedeli čemu je namenjena in nekateri so gasilsko opremo tudi nadeli in spoznali, da je precej težka in vroča.

Biti gasilec ni služba ali hobi, je poslanstvo, ki izvira iz notranje zavesti in odgovornosti do pomoči drugemu, ko jo ta najbolj potrebuje. Živeti s predanimi gasilci, pomeni imeti zaupanje in ravno to Prostovoljno gasilsko društvo Dvorjane želi vzgajati pri delu z mladimi in jih spodbujajo, da bi se jih za to poslanstvo odločilo čim več. Pravijo, da poleg vaj in tekmovanj gredo tudi pogosto skupaj na pico, kar je še dodatni pokazatelj, da se imajo res »fajn«.

OŠ Duplek se iskreno zahvaljuje PGD Dvorjane za sodelovanje