Umetniški večer s Hano Špičko

V okviru svetovnega tedna ustvarjalnosti in kreativnosti (ta se začne s 15. aprilom, ko je rojstni dan Leonarda da Vincija, in konča z 21. aprilom, ki so ga Združeni narodi razglasili za mednarodni dan kreativnosti), smo na naši šoli pripravili kulturno umetniški večer in razstavo mlade in nadarjene umetnice Hane Špičko.

Hana Špičko obiskuje 9.razred OŠ Duplek. Skozi likovna dela, nam je na inovativen način razkrila in predstavila iskanje številnih idej, novosti, njen pogled in osebno strast do likovne, glasbene, plesne umetnosti in umetnosti v besedi.

Prav je, da vsak po svojih najboljših močeh širimo zavedanje o pomembnosti ustvarjalnega – kreativnega mišljenja, ki pomembno vpliva na zdrav razvoj otroka in mladostnika, pa tudi družbe kot celote. Zato, Hvala Vsem, ki ste se v tako velikem številu odzvali vabilu in s tem podprli delo mlade umetnice in vseh tistih, ki so sodelovali pri organizaciji dogodka. Posebna zahvala učenkam LS1, LS2, LS3, ki so spekla peciva in pripravila pogostitev. Veseli smo, da živimo v kraju, kjer nas tudi občina Duplek zmeraj podpira v dejavnostih, ki so povezane z ustvarjalnim mišljenjem in kreativnostjo. Le s skupnimi močmi, smo lahko nagrajeni z občutki, ki smo jih bili deležni na »kulturno umetniškem večeru s Hano Špičko«, dne 16. 4. 2024.

»Ustvarjalnost je tista, ki vrti svet. In ne gre samo za naše besede – poglejte okoli sebe: Vse okoli vas je produkt ustvarjalnih umov, ki razmišljajo drugače, izzivajo normo, prevzemajo tveganja in se učijo iz preizkušenj in napak. Vsako vaše dejanje lahko predstavlja ustvarjalni akt.«
(WCIW – svetovna skupnost, posvečena praznovanju vseh oblik ustvarjalnosti)

Andreja Zelenik