Bian Drozg v Turčiji postal svetovni podprvak

Korak do svojih sanj
Za ta korak do svojih sanj se je ves zadnji mesec pripravljal dvanajstletni Bian Drozg, ki se je s svojim trudom in dokazovanjem na različnih državnih tekmovanjih v kickboxu uspel prebiti do svetovnega pokala v kickboxu, ki se je odvijal med 12. in 15. majem v Istanbulu. Na tem tekmovanju je sodelovalo 44 držav z 2648 prijavljenimi tekmovalci.
Svetovni pokal v kickboxingu se uvršča med najpomembnejša in najmočnejša tekmovanja v svetovnem merilu in je takoj za evropskim in svetovnim prvenstvom. Letos je bilo to prvo takšno tekmovanje, ki je pomembno za svetovno kickbox lestvico.
Bianu, ki tekmuje pod okriljem Kickboxing zveze Slovenije in Športnega centra Barada, je na tem svetovnem pokalu uspelo osvojiti častitljivo 2. mesto v kategoriji starejši kadeti do 47 kg. Sicer je Bian za nas zmagovalec, saj v tej kategoriji tekmujejo vsi dečki stari do 16 let, kar za njega predstavlja težke in zelo konkurenčne boje. Za njegov uspeh je zaslužno trdo delo njegovih trenerjev Tomaža Barade, Aleša Zemljiča, Tyre Barada in Urške Gazvoda. Skupaj jim je uspelo, da je Bian med 11-imi tekmovalci iz svoje kategorije, ki prihajajo iz 8-ih držav (Turčija, Madžarska, Velika Britanija, Tadžikistan, Kuvajt, Izrael, Bolgarija) uspel pridobiti prvo borbo (četrtfinale: predčasna zmaga proti Turku z rezultatom 3:0) in drugo borbo (polfinale: zmaga proti Madžaru s 3:0). Finalno borbo pa je za malenkost izgubil proti Tadžikistancu.
Bian s svojim delom in rezultati dokazuje, da je na pravi poti do uspešnega športnika v svetovnem merilu. Pri tem dajejo njemu in njegovi ekipi vso podporo njegovi družinski člani, šola ter širša domača okolica. Bianu izrekamo iskrene čestitke za osvojeno lovoriko in mu želimo, da na svoji poti vedno doseže svoje zadane cilje.
OŠ Duplek