Obvestilo o kulturnem dnevu – 25. 10. 2022

V torek, 25. 10. 2022, bomo z učenci od 6. do 9. razreda imeli kulturni dan. V Cankarjevem domu v Ljubljani si bomo ogledali koncert slovenske filmske glasbe v izvedbi Orkestra RTV Slovenija.
Obisk našega glavnega mesta bomo izkoristili še za ogled razstave V čevljih zmagovalcev v Muzeju novejše zgodovine. Razstava je posvečena slovenskim športnicam in športnikom ter njihovim športnim dosežkom (https://www.muzej-nz.si/si/razstave/obcasne/1690-V-cevljih-zmagovalcev).
Pouka ta dan ne bo.
Šolska avtobusa Arrive bosta vozila od 9.40 naprej, učenci bodo vstopali po postajah iz smeri Zg. Dupleka in Vurberka. Učenci iz preostalih lokacij, ki se sicer vozijo s prevozom Damiš, naj se Arrivi priključijo na najbližji avtobusni postaji.
Odhod vseh avtobusov v smeri Ljubljane je izpred šole predviden ob 10.00.
Koncert se prične ob 13.00 in traja eno uro, ob 15.00 sledi obisk muzeja. V Duplek se predvidoma vrnemo okrog 18.00. Učenci bodo od Splavarja izstopali po postajah do šole. En avtobus bo peljal tudi do Vurberka.
Otroci malico dobijo v šoli, s seboj naj imajo še obrok iz nahrbtnika. Šolskega kosila ta dan ne bo.
Vstopnine znašajo skupaj 9€ (5€ koncert, 4€ muzej) in bodo skupaj z avtobusnim prevozom obračunane na mesečni položnici. Udeležba je obvezna. Odsotnost je opravičljiva samo z zdravniškim opravičilom.
Prosimo, da se z otroki pogovorite o primernem vedenju na kulturnih dogodkih, saj je koncert v Cankarjevem domu posebno doživetje, na katerem bo prisotnih še 1300 drugih obiskovalcev in želimo si, da bi lahko vsi v prijetnem vzdušju spremljali koncert.

Organizatorji:
Primož Kramberger
Barbara Ivančič
Anja Višček