INFORMACIJA O STANJU PRIJAV ZA VPIS V SREDNJE ŠOLE ZA ŠOLSKO LETO 2023/2024

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je objavilo stanje prijav za vpis v srednje šole za šolsko leto 2023/24. V skladu z razpisom in rokovnikom imajo kandidati možnost, da do 24. aprila svojo prijavo iz kakršnikoli razlogov prenesejo na drugo šolo oziroma drug izobraževalni program.

Srednje šole bodo v primeru večjega števila prijavljenih učencev, kot bo razpisanih mest, s soglasjem ministrstva sprejele sklep o omejitvi vpisa. O tem bodo šole obvestile učence in dijake, ministrstvo pa bo na svojih spletnih straneh 24. maja tudi objavilo, katere šole bodo omejile vpis. Šole bodo učence o morebitni omejitvi vpisa obvestile najpozneje do 29. maja.

Stanje prijav na dan 3.4.2023

POSTOPEK ELEKTRONSKEGA PRENOSA PRIJAVNICE ZA VPIS V SREDNJE ŠOLE ZA ŠOLSKO LETO 2023/2024:

Postopek prenosa prijav bo tudi letos potekal elektronsko, in sicer kandidati v primeru, če se bodo odločili za prenos prijave, to storijo tako, da na izbrano srednjo šolo, kjer so oddali prvotno prijavnico, na elektronski naslov svetovalnega delavca oziroma na poseben elektronski naslov, ki ga je šola ustvarila v ta namen, posredujejo skenirano / fotografirano izjavo o prenosu prijavnice, podpisano s strani kandidata in starša (objavljena je na spletni strani), v kateri pisno zaprosijo, da v njihovem imenu svetovalni delavec odjavi kandidata na programu, za katerega je oddal prvotno prijavnico, in jo posreduje na drugo šolo, kamor bi želel kandidat prenesti prijavo.

Na spletni strani ministrstva je poleg obrazca / izjave za prenos prijavnice objavljen tudi natančen seznam elektronskih naslovov svetovalnih delavcev za posamezno srednjo šolo, kamor kandidati pošljejo izpolnjen obrazec oziroma izjavo za prenos prijavnice.

Če se bodo kandidati odločili za prenos prijavnice, lahko prenos izvedejo najkasneje do 24. 4. 2023, elektronsko pošto, v kateri bodo priložili izpolnjen obrazec / izjavo za prenos prijavnice, pa morajo poslati na elektronski naslov svetovalnega delavca srednje šole najkasneje do 14. ure.

Hkrati kandidatom tudi predlagamo, da spremljajo tudi informacije, ki jih bodo v zvezi z izvedbo prijavno – vpisnega postopka vse srednje šole sproti objavljale na svojih spletnih straneh.