Projekt: ‘Drevo = življenje’

VETER IN NARAVA

Včeraj smo se zabavali z učiteljico Marijo. V skupini je vsak imel svojo vrv. Morali smo jo napeti in nato smo morali v skupini s temi vrvicami postaviti stolp. Naučili smo se, da je lažje sodelovati in da je vseeno, kdo je glavni vodja.
Spuščali smo tudi zmaja. Naučili smo se, da vetra ni povsod dovolj. Tako je tudi v Dvorjanah, zato nimamo vetrnih elektrarn.
Pogovarjali smo se tudi o smeteh. Učiteljičina ščetka je na smetišču. Razpadla bo šele čez 100 let.

Liza Ribič, 3. b

DREVO JE ŽIVLJENJE

Všeč mi je bilo, ko smo ta dan odšli na igrišče spuščati zmaja. Ugotavljali smo, ali imamo v Dvorjanah dovolj vetra. Ko smo se vrnili v šolo, smo igrali igro, pri kateri smo morali sodelovati. Naša naloga je bila, da skupaj sestavimo stolp. Na koncu smo se pogovarjali, kaj smo se naučili. Jaz sem rekla, da je pomembno sodelovati in da vsega ne moreš narediti sam.

Zala Horvat Humar,3.b

EKO DAN V NARAVI

Včeraj je bil lep dan. Pogovarjali smo se o naravi. Najprej smo na igrišču spuščali zmaja in to le zato, ker smo želeli izvedeti, zakaj mi nimamo vetrnih elektrarn. Vsi smo prišli na vrsto.
Potem smo šli v telovadnico, kjer smo si napihnili balone. Postavili smo se v krog in vrgli balon ter ga potem poiskali. Ta dan smo veliko izvedeli o obnovljivih virih energije.

Tinkara Banič, 3. b

NARAVA IN KISIK

Zunaj smo spuščali zmaja. Spoznali smo vetrne elektrarne. Opazovali smo, kako piha veter v Dvorjanah. Imeli smo se zelo fajn. Ustvarjali smo tudi vetrnice. Naučili smo se, da ne mislimo samo o sebi, a tudi o drugih.
Učiteljica nam je dala tudi skupinsko delo. S skupnimi močmi smo sestavljali stolp. Zelo smo se zabavali in se veliko naučili.

Zala Horvat, 3. b

Dvorjane, 7. 4. 2023 
Mentorici: Marija Baškarad in Dunja Gostenčnik