Noč branja

Učenke 6. razredov, ki so uspešno opravile letošnjo bralno značko, so se 16. maja udeležile noči branja, še zunanje nagrade za svoja potovanja po domišljijskih svetovih. Že naslov, Čebelice in čebele, je bil obetajoč, piko na i pa so postavile štiri dekleta iz 7. oz. 9. razreda, Nina, Eva, Neli in Hana, ki so kot prave profesionalke vodile večer od začetka do konca.
Začelo se je z uvodnimi nagovori ter nadaljevalo z žrebom in delom v skupinah. Šestošolke so odkrivale nova spoznanja o čebelah in knjižni zbirki Čebelica, kasneje pa med knjižnimi Čebelicami izbirale, jih brale ter o njih pripovedovale in razpravljale. Saj veste, ena pravljica na dan prežene slabo voljo stran, več pravljic pa … Tempo je bil strahovit, vrhunca sta bili obe predstavitvi dela skupin, dekleta pa so zmogla vse – z veliko dobre volje in ustvarjalne energije.
Učiteljicam so razen recitacije s Hano, ki je pripomogla k odkritju naslova noči branja, ostale le »tehnične« zadeve – fotografiranje, priprava večerje in pospravljanje po njej, namestitev filma pred spanjem, ureditev učilnic … pa še pri tem so pridno pomagale vse udeleženke.