Obvestilo staršem prvošolčkov

Spoštovani starši,

pred vami in vašim otrokom je prav poseben trenutek, ko bo vaš malček prvič prestopil šolski prag in pričel svoje šolsko popotovanje. Ta dan bo zaznamoval pomemben mejnik v življenju vašega otroka, hkrati pa tudi za vas kot starše pomeni začetek novega obdobja. Z željo, da bi bil ta dan za vašega otroka kar se da prijeten in nepozaben, vljudno vabimo oba starša, da se pridružita na prvem šolskem dnevu vajinega otroka, ki bo potekal v ponedeljek, 2. septembra 2024, ob:

  • 9:45 na Osnovni šoli Spodnji Duplek (matična šola).
  • 9:30 na Podružnični šoli Dvorjane in Podružnični šoli Zgornji Duplek (Žitečka)

Program prvega šolskega dne bo potekal po naslednjem razporedu:

Ob predvideni uri boste starši skupaj z otrokom spremljali svojega prvošolčka do njegove matične učilnice. Tam vas bo sprejela razredničarka, ki vam bo predstavila pomembne informacije o poteku dela vašega otroka v šoli. To je dragocena priložnost, da dobite vpogled v šolsko okolje, ki bo pomemben del življenja vašega otroka v prihodnjih letih.

Ob 11:00 bomo nadaljevali z ogledom gledališke predstave z naslovom »Pikina velika pustolovščina«, ki bo potekala v športni dvorani poleg Osnovne šole Spodnji Duplek in je namenjena samo bodočim prvošolčkom. Starši boste spremljali svojega otroka do glavnega vhoda športne dvorane, kjer boste skupaj počakali, da jih prevzamejo razredničarke in odpeljejo na predstavo. Med predstavo boste starši počakali pred glavnim vhodom v športno dvorano, kjer se boste po koncu predstave ponovno združili z otroki za skupen odhod domov.

Zavedamo se, da je ta dan lahko poln različnih čustev, od ponosa do rahle vznemirjenosti. Naša želja je, da skupaj ustvarimo prijetno in varno okolje, v katerem se bodo vaši otroci lahko začeli učiti in raziskovati svet. Verjamemo, da bo s skupnim sodelovanjem prvi šolski dan za vaše otroke lep spomin, ki ga bodo nosili s seboj skozi celo življenje.

Veselimo se srečanja z vami na tem pomembnem dogodku!

“Izobraževanje ni priprava na življenje, izobraževanje je življenje samo.”

(John Dewey)

Starši prosimo vas, da priložene obrazce poslane po pošti izpolnite in jih prvi šolski dan prinesete s seboj v šolo.