Tehniški dan za učence od 6. do 9. razreda

V okviru tehniškega dne, 17. in 18. 9., smo za učence od 6.-9.razreda, pripravili tri različne delavnice. Prva, je bila zvočna kopel z gongi in drugimi glasbenimi posodami. Zvok zelo pozitivno vpliva na zmanjšanje stresa in sprostitev. Delavnico sta vodila Medeja s čudovitim glasom in Nejc, fant s cerebralno paralizo, ki jo je spremljal z igranjem kitare. Kljub svoji drugačnosti, je z učenci vzpostavil izjemen stik in se jim srčno zahvalil. Namen te delavnice je bil, da učenci poglobijo svoja čustva, izkušnje in razmisleke o odnosih ter spoštovanju do drugačnosti.

Poleg tega smo izvedli še dve muzejski delavnici. Na prvi, z naslovom *Zgodovinski viri in sentimentalna vrednost predmeta*, so učenci spoznavali različne vrste zgodovinskih virov, njihov pomen in kako zanje skrbimo. Ob tem so prisluhnili tudi pretresljivim zgodbam, povezanimi s predmeti, ki se hranijo v muzeju.

Druga delavnica, *Za mir*, je bila posvečena povezovanju in sprejemanju družbenih razlik. Učenci, so skozi zgodovinske dogodke spoznali moč družbene soodvisnosti, ter se seznanili s primeri sprave in sodelovanja med različnimi družbenimi okolji.

Videa, prikazujeta sproščeno vzdušje med zvočno kopeljo, pa tudi zanimive trenutke iz muzejske delavnice.”