







V petek, 20. novembra bomo izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk. Prav tako ta dan obeležujemo Dan slovenske hrane, s katerim želimo poudariti pomen zagotavljanja hrane iz lokalnega okolja. Imeli bomo naravoslovni dan, kjer bodo učenci delali po razredih različne dejavnosti: obiskala nas bo čebelarka, obiskali bomo samo oskrbne kmetije, pekli kruh, delali namaze, sadne solate, skuto, ipd.
Potek dela:- ob 7.30
– skupni zajtrk v jedilnici – do 8. 30.
– od 8.30 – 9.05 – v učilnicah, pogovor o pomenu zdrave prehrane, gibanju (PP)
– malica ob 9.05 (skupine, ki greste na teren, malico vzamete s seboj).
– dejavnosti po skupinah in odhod na teren do 11. 50.
Šolski avtobus vozi po ustaljenem voznem redu. Lahko koristite tudi redni avtobus, predvsem za povratek iz šole (še bolje je iti peš).
Namen tega dne je izobraževati in ozaveščati učence o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu in prednosti lokalno pridelane hrane oz. živil, pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo, okolje, gospodarske dejavnosti, o pravilnem ravnanju z odpadki.
DELO PO RAZREDIH:
RAZRED | TEMA | UČITELJI | UČILNICA |
1., 2., 3. | Obisk čebelarja ter različne delavnice | Martina Mikec Avberšek, Suzana Vaupotič, Darja Šket, Milena Drevenšek | |
4. a | Zdrava prehrana – delavnice | Vlasta Krivec | 4. a |
5. a | Pogrinjki- delavnice | Simon Košti | 5.a |
6. a | Zdravo z naravo (joga, nordijska hoja) | Barbara Ivančič, Marina Herman | ZGO, teren |
6. b | Zdravo z naravo (joga, nordijska hoja) | Marjetka Bezjak, Sonja Ritonija | ZGO, teren |
7. a | Na kmetiji Kramberger (ogled sodobne kmetije) | Maja Ferk, Jasmina Demali, Marjanca Koroša | MAT, teren |
7. b | Kaj smo Slovenci jedli nekoč (delo s spletnimi viri) | Tomaž Miholič, Marija Majcenič | RAČ |
8. a | Naravna kozmetika in čaji (delavnice) | Živa Grafenauer Ekart, Andrea Pavlin ter predstavnici društva Melisa | TJA |
8. b | Obisk čebelarja – izdelki (delavnica) | Valentina Gaberšek Jančič, Jean Bohorč | GVZ |
9. a | Delavnica | Branko Krajnc, Natalija Kušar | NAR |
Marjetka Bezjak, organizator šolske prehrane